Al llarg d’aquesta setmana els alumnes de 2n d’ESO han treballat de forma interdisciplinar (matèries de naturals, català , castellà, religió, anglès, tecnologia i tutoria ) el canvi climàtic a través d’una col•laboració amb Junior Report de La Vanguardia.


Els nostres alumnes han estat triats com centre pilot per Catalunya i Espanya per treballar les informacions periodístiques de l’actualitat escrites de forma senzilla i amena per a que els adolescents puguin entendre la realitat que els envolta.


Per equips cooperatius els alumnes han llegit diferents articles de la revista digital de La Vanguadia (en català: www.junior-report.cat i en castellà: www.junior-report.com) per elaborar en diferents formats digitals una reflexió sobre el que implica el canvi climàtic. Els alumnes han elaborat un arxiu d’àudio, un article d’opinió, una presentació digital o un arxiu audiovisual en català o castellà per expressar la seva opinió sobre el canvi climàtic i com podem actuar davant d’ell.


Posteriorment es publicarà en format digital els seus treballs en Junior Report de Catalunya o Espanya depenent de la llengua en que s’hagi escrit.
Creiem que pot ser una manera interessant per introduir als nostres alumnes en la lectura dels temes d’actualitat i crear opinió del món que els envolta.