“Somriu a la vida"


 

Aquest any proposem un joc: busca i troba. En el nostre cartell has de localitzar a dues persones molt importants per a la nostra família:Mª Anna i Francesc d'Assís, referents que van rebre el do de Déu de transmetre el seu missatge de que un món millor és possible. Hi ha prou en descobrir el fons del teu cor i en el germà a Jesús de Natzaret i fes-lo vida.

Busca les vegades que apareixen Maria Anna i Francesc integrats en la nostra particular i bulliciosa ciutat. Troba'ls, però no et quedis aquí, intenta investigar quins episodis de la seva vida representen. Una petita pista: No t'oblidis del Càntic de la Criatures, admirable composició poètica on Francesc amb els braços estès canta lloances, ple d'amor, a tota la creació.

El cartell desborda alegria, color, energia positiva i dinamisme. Transmet la sensació que està ple de vida. Francesc i Maria Anna van multiplicar amb un somriure el valor de la seva vida perquè generosament es van lliurar pels altres. Amor i sacrifici, solia dir, la nostra fundadora.

 

Descobreix llocs molt especials, per exemple, la blanca i bella parròquia madrilenya dedicada a la nostra beata i fundadora que, des del 28 de febrer de 1997, s'alça al barri de Tres Oliveres. Veus també un majestuós edifici ple de simbologia per la tota la Congregació i per als que formem la família carismàtica? S'hi troba les restes de Maria Anna i és on resideix la nostra Mare General.

 

No deixis de buscar fins que et trobis, ja prop de Granollers, a l'entranyable hostal del Lledoner, on va néixer Maria Anna, allà per el 13 de gener de 1827, els pares, Lorenzo i Magdalena, regentaven aquest hostal donant recer a números viatgers.

 

Viatja fins a Itàlia, a la regió d'Umbria, on Maria Anna va quedar admirada per l'estil de vida i la forma de viure l'evangeli de Francesc d'Assís i va intentar amb èxit seguir la seva espiritualitat franciscana. Però, on va començar el franciscanisme? La resposta la tens en el cartell. Trobaràs una bella capella anomenada la Porciúncula, inclosa a la basílica de Santa Maria dels Àngels. En aquesta petita ermita Francesc va rebre a santa Clara d'Assís i abans de morir va encomanar als germans menors seva cura i protecció.

 

Maria Anna va aconseguir compaginar la seva vocació de religiosa i de mestra. Això va suposar una riquesa per a l'Església, el llegat arriba fins als nostres dies i es viu en les nostres comunitats religioses i els nostres col·legis disseminats per Amèrica, Àfrica i Europa. Les iniciatives, projectes i activitats de les comunitats religioses i educatives estan reflectits en el dinamisme del cartell. Esbojarrades carreres, constant guirigall, innovadors projectes, sortides al camp, activitats escolars i extraescolars, concerts i carreres solidàries ..., tot això al voltant de la imatge de la nostra Mare Divina Pastora, que ocupa un lloc privilegiat en aquest meravellós cartell.

 

I com a colofó ​​a una visió més exhaustiva trobaràs reflectit el compromís dels nostres col·legis amb la interculturalitat, representada amb la relació de banderes presents al cartell, i amb cura de la Creació. L'encíclica de la Laudato Si del papa Francesc va suposar un reconeixement al compromís franciscà de la nostra Institució amb la protecció del Medi Ambient. Al cartell albiraràs diverses accions que en els nostres col·legis es realitzen a favor de la Natura, però el més important és la conscienciació de que cal un canvi de mentalitat que et porti a fer petites actuacions personals.

 

Cada col·legi veurà reflectit en el cartell alguna actuació o acció pròpia que l'identifica. El repte és aconseguir que tots els membres de les nostres escoles coneguin treballs, projectes, bones pràctiques que es realitzen i ho consideren com a propi, perquè som més que un equip, som una família alegre, que celebra amb un somriure el miracle de la VIDA.

 

Bon curs 2018-2019